Kleiner en beter: Tag Heuer introduceert de nieuwe Calibre 16

TAG Heuer lanceert op Baselworld 2018 de nieuwe Calibre 16-modellen ter gelegenheid van het 55 – jarig jubileum van de Carrera. De 2 modellen zijn verkrijgbaar in zwart en blauw, omhuld in roestvrij staal en hebben aantrekkelijke kleurenschema’s uit de motorsport.

De roestvrijstalen kast heeft een diameter van 41 mm, een verkleining ten opzichte van zijn grotere voorgangers van 43 mm en 45 mm. De nieuwe behuizing is een welkome aanvulling op de Carrera, vooral omdat de markt tegenwoordig steeds vaker een klassieke styling vereist, zelfs voor sportmodellen.

Het horloge maakt gebruik van een blauwe opaline wijzerplaat met bijpassende keramische bezels versierd met een tachymeter schaal. Als goed contrast met de meer vintage ontwerpen van Carrera, met een intern tachymeter draagt de externe keramische omlijsting bij aan de moderne look en het sportieve gevoel van het horloge. Gepolijst keramiek heeft ook een goede reflectiviteit die het horloge helpt ‘sprankelen’. Het horloge heeft een gesloten achterkant, vergelijkbaar met de andere Calibre 16-modellen van de afgelopen jaren. Doorzichtige saffierhouders worden nu voornamelijk gebruikt met de Caliber 1887-modellen in huis.

De nieuwe Carrera maakt gebruik van het Calibre 16-uurwerk, een hernoemd uurwerk met enkele cosmetische aanpassingen op basis van de ETA 7750 of de Sellita SW-500. Dit uurwerk wordt meestal gevonden in automatische chronograafhorloges op instapniveau en is een bewezen werkpaard. Dat gezegd hebbende zijn ze aanzienlijk dikker als gevolg van het modulaire ontwerp. Het horloge kost je ongeveer 4.500 dollar voor de blauwe wijzerplaat met armbandmodel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*