Waarom zijn mechanische horloges zoveel meer waard dan quartzhorloges?

Waarom is een quartz-uurwerk de helft waard van hetzelfde horloge met een automatisch mechanisch uurwerk? Het is een vraag die veel mensen stellen. Maar wat is het antwoord op deze veelgestelde vraag?

Het antwoord is “perceptie”. Horlogemerken die mechanische horloges verkopen voegen vaak een premie op mechanische horloges toe omdat alle mechanische horloges gezien willen worden als een prachtig, waardevol en handgemaakt mechanisch horloge. Aan de top van het bewegingsspectrum bevinden zich prachtige met de hand gemaakte en versierde mechanische uurwerken die vele maanden in beslag kunnen nemen om te maken. Het typische quartz-beweging duurt slechts enkele minuten om te vervaardigen. Dat gezegd hebbende, zijn de meeste mechanische bewegingen die in de horloges van mensen terechtkomen, dichter bij de massaproductie van kwartsuurwerken als gekeken wordt naar kosten en productietijd. Vanuit prijsperspectief zijn de meeste kwartsbewegingen de helft of minder van wat mechanische bewegingen kosten.

Als een quartz horloge vergelijkbaar is met een vergelijkbaar mechanisch horloge, dan moeten merken de prijzen kunstmatig laag houden om de mechanische horlogepremie te rechtvaardigen. Er zijn veel fantastische high-end quartz horloges die heel redelijk geprijsd zijn, omdat merken niet willen dat ze de charme van hun mechanische modellen weghalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*