Ulysse Nardin geeft liefhebbers drie prachtige nieuwe opties

Ulysse Nardin is misschien niet enorm bekend in Nederland, maar werd in veel plaatsen toch bekend als de eerste fabrikant die siliconenonderdelen in een horloge-uurwerk verwerkte. Dat was twee decennia geleden in een model met de naam The Freak, en afgezien van dat model en een reeks marine-thema en kleurrijke GMT horloges, is er weinig reden om extra veel aandacht te schenken aan deze horlogemaker. Of toch niet?

Drie nieuwe horloges van Ulysse Nardin zijn namelijk zojuist uitgebracht, en ze zijn van geweldige kwaliteit. Onze favoriet is de Diver Le Locle (hierboven), een mooi 42,2 mm horloge dat een eerbetoon is aan het verleden van Ulysse Nardin.

Hoewel geïnspireerd door een model uit 1964, is de technologie puur 2017. Van een zelfopwindende interne beweging met, passend, siliciumtechnologie tot 100-meter waterbestendigheid. Hij wordt geleverd met een zeildoek-band en kost je ongeveer 12.500 euro. Een tweede retro stuk is de Classico Paul David Nardin een horloge gemodelleerd naar een uurwerk uit 1945. Wat is er zo goed aan dit model? Zijn elegante en tijdloze uiterlijk. Er is een vintage-geïnspireerde zilverkleurige wijzerplaat aanwezig met een kleine secondenindicator, een rond datumvenster en Arabische indexen. De kast is een ingetogen 39 mm die op een kalfsbruine leren riem wordt gepresenteerd.

Een zichzelf opwindende interne beweging drijft het uurwerk aan, en opnieuw kijk je met deze modellen richting de 12.000 euro. Het derde horloge dat onze aandacht trok – in een reeks VN-nieuwkomers – is een elegante Perpetual Ludwig (boven en onder), een horloge van € 24.600 dat er een beetje uitziet als een Lange & Söhne horloge. Hij kent een zilveren wijzerplaat en geblauwde wijzers, een grote datumaanduiding in een dubbel venster met maand-, dag- en jaaraanduidingen – evenals de seconden. De behuizing is 41 mm en waterbestendig tot 30 meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*