Dit horloge werd zojuist de duurste Omega ooit verkocht

Horologie wordt langzaam een vorm van verzamelbare kunst, en als daar ooit bewijsmateriaal voor nodig is, dan zou deze veiling het zijn. Deze bijzondere OMEGA Stainless Steel Tourbillon 301 haalde op de Phillips Geneva Six maar liefst CHF 1.428.500 (1.229.527 euro) op, waarmee het het duurste OMEGA uurwerk is dat ooit op een veiling is verkocht.

Wat dit minimalistisch ogende stuk speciaal maakt, is niet zozeer dat het een OMEGA tourbillon is, maar meer nog dat het een van de allereerste polshorloges was die de tourbillon-complicatie uit 1947 toepaste. Men kan dit dus eigenlijk een beetje de peetvader van tourbillons beschouwen voor een tijd dat aantrekkelijk waren en een plaats kregen in de horologie.

Op het technische front toont de Tourbillon 301 precisie tijdwaarneming. Het horloge werd gemaakt in een tijd waarin de Britten en Amerikanen de mechanische capaciteiten van hun eigen uurwerken sterk verbeterden, waarna de Zwitserse horlogemaker terugschoot met de 301 .

Als dat niet genoeg is om een dergelijk prijskaartje te rechtvaardigen, houd er dan rekening mee dat het OMEGA-museum dit als het enige polshorloge met een Tourbillon 301-uurwerk ter wereld tentoonstelde.

Bron: https://www.mannenblog.com/horloge-werd-zojuist-duurste-omega-ooit-verkocht/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*