Zenith komt met sportief Defy El Primero 21 model

Zenith heeft de Defy-collectie van Baselworld 2017 opnieuw gelanceerd met een futuristische high-beat chronograaf. Dit is de Defy El Primero 21, geschikt voor het meten van maximaal 1/100e van een seconde.

Hoewel het ontwerp ‘nieuw’ was voor het merk, betreurden veel verzamelaars die bekend waren met het merk de verwatering van het merkontwerp, gezien de gedeelde stijlen van Defy met het merk Tag Heuer, Hublot en in sommige gevallen Bvlgari. Ongetwijfeld kan het gebruik van soortgelijke elementen worden toegeschreven aan Zenith’s eigendomsoverdracht aan LVMH, dat onder de vertrouwde leiding staat van Jean-Claude Biver.

Het horloge meet 41 mm in diameter en 10,75 mm in hoogte. Het maakt gebruik van dezelfde kastconstructie en hetzelfde ontwerp als bij de vorige Defy-verzamelmodellen en is van titanium gemaakt. Het horloge is verkrijgbaar met zowel een armband als riem. Opvallend is dat de armbandconstructie dunner en platter is dan normaal, zonder afgeronde randen. De titanium armband is geborsteld voor een meer sportieve look.

Het horloge is verkrijgbaar in twee wijzerplaten, met sunburst blue of een opengewerkte wijzerplaat. De geskeletteerde wijzerplaat kost je ongeveer 1.000 euro meer dan de sunburst wijzerplaat, maar is uiteraard wel de meer iconische van de twee. Zenith’s Defy Classic maakt gebruik van een intern Elite 670-kaliber, 670SK voor het skelet-wijzerplaatmodel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*