De Garrick S3 bouwt verder op het succes van de populaire S2

Volgend op het succes van de S1- en S2-modellen, zet Garrick zijn klim naar boven verder in de ijle wereld van high end horologie. Dit doet het merk met de release van de Garrick S3.

Liefde voor handwerk

Dit nieuwe horloge toont de expertise en voorliefde van het Britse merk voor handwerk. De S3 heeft een opengewerkte wijzerplaat die een groot aantal componenten onthult die meestal aan het oog onttrokken zijn. Ook met een nieuwe beweging, het UT-GO4-kaliber, omvat chatons en haute horlogerie- afwerking, inclusief tijdrovend zwart polijsten.

Toen Garrick in 2018 zijn S1-model onthulde, kondigde het aan de gemeenschap van horlogeverzamelaars aan dat het Britse merk in staat was om mooie horloges te produceren, rijk aan technische deugd en handwerk. Voortbouwend op het succes van eerdere modellen, heeft Garrick nu de S3 gemaakt, het meest technische horloge van het bedrijf tot nu toe.

Opengewerkte wijzerplaat

Het S1-model had een opengewerkte wijzerplaat die een reeks tandwielen en rondsels blootlegde, bovenop de hoofdplaat. De S3 gebruikt dezelfde basisbeweging lay-out, maar aangepast als een nieuw ontwerp met een aantal uitsparingen waarin de bovengenoemde onderdelen zijn ondergebracht. Deze onderdelen liggen gelijk met de bovenste oppervlakken van de hoofdplaat, waardoor ze er netter uitzien.

Dit specificatiedetail betekende dat Garricks horlogemakers elk onderdeel van de beweging moesten herzien en in veel gevallen onderdelen moesten verplaatsen om functionaliteit te garanderen en de esthetische uitstraling van het model te vergroten. Uiteindelijk hebben deze verschillende veranderingen geleid tot de creatie van het nieuwe UT-GO4-kaliber.

Beperkte oplage

In overeenstemming met eerdere modellen, is de S3 voorzien van Garrick’s Maritime uur- en minutenwijzers, intern vervaardigd en geblauwd. Het uurspoor bevat Romeinse cijfers en is wederom in eigen huis gemaakt en thermisch geblauwd. Een kleine secondenweergave en gangreserve-indicator completeren de inventaris van functies. De weegschaal bevindt zich aan de voorkant van het huis, in het onderste deel van de wijzerplaat. Een prominente brug overspant het balanswiel en is verrijkt met rechte nerven en zwart polijsten.

Dankzij zijn verheven, compromisloze creatie is het maken van de Garrick S3 beperkt tot slechts vijf stuks per jaar. Dit nieuwste horloge, met de hand vervaardigd in Norfolk, toont de talenten van Garrick’s bekwame medewerkers en laat zien dat de Britse uurwerken zeer springlevend zijn. Vanaf de S1 kunnen klanten een discreet naamplaatje kiezen of ervoor kiezen om merknaam te vermijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*