Porsche Design 1919 Datetimer Eternity One Millionth 911 horloge

Porsche Design is de designtak van de Duitse autofabrikant Porsche AG, die niet alleen een scala aan luxe artikelen produceert, maar ook een solide geschiedenis heeft van het maken van horloges. Het merk kondigde onlangs het Porsche Design 1919 Datetimer Eternity One Millionth 911 Limited Edition-horloge aan om de productie van de miljoenste Porsche 911, de iconische sportwagen, te herdenken.

De Datetimer uit 1919 is de enige variant in de collectie van 1919. Het heeft een titanium behuizing van 42 mm bij 11,92 mm met zwarte carbide coating – titanium en zwart gecoate kasten komen vaak terug in horloges van Porsche Design. Het opvallende kenmerk van het ontwerp van de behuizing zijn de nokken, die doen denken aan vaste nokken die een NATO- of ZULU-riem ook bevat, maar er is een mechanisme om een ​​tweedelige band te gebruiken. Het merk beweert “het nadeel van klassieke nokken boven een veerbalk.” te hebben geëlimineerd. Waar ze het precies over hebben blijft mij echter een raadsel.

De wijzerplaat van de Porsche Design 1919 Datetimer Eternity One Millionth 911 is zwart en eenvoudig van ontwerp, met natuurlijk het silhouet van de herdenkingsauto en de tekst “911” en “1,000,000.” Hij bevat Arabische markeringen op 12, 3, 6 en 9 uur. Met schuim gevulde zwaardvormige wijzers en een groene secondewijzer is er veel contrast en zit het met de leesbaarheid wel goed. De secondewijzer is groen om de kleur van de miljoenste 911 weer te geven.

De Porsche Design 1919 Datetimer Eternity One Millionth 911 Limited Edition wordt mogelijk gemaakt door de Sellita SW200-1. Een geschikt alternatief voor de welbekende ETA 2824, een goed en betrouwbaar uurwerk, maar niets om enthousiast van te worden. De positie van het datumwiel tevens hoe klein het uurwerk ten opzichte van het horloge is (25,6 mm uurwerkdiameter tot 42 mm kastdiameter, mocht je nieuwsgierig zijn).

Het horloge is geprijsd op 3.500 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*