A. Lange & Söhne komt met Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

Het zesde model van de jubileumcollectie toont de maan zowel ’s nachts als overdag. Het horloge van A. Lange & Söhne, die oorspronkelijk op 25 juni uit zou komen, is nu aan de wereld gepresenteerd.

In 2017 kozen A. Lange & Söhne met de Lange 1-maanfase een nieuwe benadering voor het weergeven van de maanfasen door het gelijknamige astronomische scherm te combineren met een dag / nacht-indicator. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Lange 1 wordt deze nu gepresenteerd in een exclusieve limited edition met 25 horloges in wit goud met geblauwde stalen wijzers.

De Lange 1-maanfase wordt gevormd door de harmonie tussen 438 componenten met toleranties van honderdsten van een millimeter. Het combineert de speciale kenmerken van de klassieke Lange 1 met een maanfase-indicatie die slechts om de 122,6 jaar moet worden gecorrigeerd en die wordt aangevuld door een unieke dag / nacht-indicatie. Het horloge geeft een nieuwe dimensie aan een van de meest romantische complicaties.

De 70 delen voor het maanfase-display waren zo slim geïntegreerd in kaliber L121.3 dat het slechts marginaal groter is dan kaliber L121.1 van de Lange 1. De opstelling van het display is gebaseerd op twee hoofdcomponenten. Een hemelse schijf – gemaakt van massief goud met een blauwe coating – voert elke 24 uur precies één revolutie uit. Op de schijf worden de verschillende tijden van de dag weergegeven door verschillende blauwe tinten die worden veroorzaakt door interferentie-effecten.

Overdag toont het een heldere hemel zonder sterren, terwijl het ’s nachts een donkere hemel weergeeft met opvallend contrasterende lasergesneden sterren. Een afzonderlijke massief gouden maan vervolgt zijn baan op de voorgrond en circuleert dus altijd tegen een realistische achtergrond die ook dienst doet als dag / nacht-indicator bij het instellen van het horloge. Dankzij een speciale versnellingsindeling is de maan continu in beweging en nauwkeurig tot 122,6 jaar.

Net als alle andere modellen van de “25th Anniversary” -collectie is de Lange 1 Moon Phase voorzien van een speciaal bewegingsdetail: het jubileumnummer 25 is geïntegreerd in de handmatig gegraveerde, blauw gevulde balanskraan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*