Het prachtige Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 Horloge

Molnar Fabry, gevestigd in Slowakije, is een duo van juweliers dat gespecialiseerd is in sterk gedecoreerde of geskeletteerde aangepaste horloges op basis van ETA- of Unitas-uurwerken. De Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 is een eenmalig stuk en is ontworpen voor een eigenaar van een Porsche 911 auto die graag een horloge bij zich wil hebben. Om het verband tussen horloge en auto te benadrukken, is de Time Machine-regelaar 911 voorzien van titanium van klasse 5, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor de wielbouten van de wielen van de Porsche, en “911” wordt afgedrukt op de wijzerplaat.

Regelaars werden vaak gebruikt door horlogemakers voor de beschikbaarheid van precisie kwartsklokken, bedoeld om te worden gebruikt als referentietijd bij het instellen van de horloges waaraan ze werkten. Uren en seconden waren minder belangrijk dan minuten voor reguleringsdoeleinden (horloges van dit tijdperk konden niet worden verwacht binnen seconden-nauwkeurigheid te bereiken), dus de minutenwijzer kreeg prominentie op de wijzerplaat. Moderne horloges in de stijl van de regulator zijn vaak een eerbetoon aan dat tijdperk, met retro- of klassieke designelementen. Dat is niet het geval met de Molnar Fabry Time Machine Regulator 911, die zijn centrale minutenwijzer als de naald op een snelheidsmeter gebruikt.

De hand van grote minuten is geblauw en geskeletteerd, en hij wijst naar een perifere minuutspoor die ook blauwe stippen gebruikt, met grotere markeringen om de 5 minuten. Om 12 uur wordt het minuutspoor onderbroken door de “MOLNAR FABRY”-tekst, die een precieze tijdsspanne kan bemoeilijken tussen 55 minuten en 05 minuten over het hele uur, hoewel dat waarschijnlijk geen ernstige praktische problemen zal opleveren. De minutenwijzer is ook vrij breed en reikt niet helemaal tot zijn minuuttrack, wat enige precisie in gevaar zou kunnen brengen bij een poging de minuut nauwkeurig te lezen. Dit zijn onbetekenende ontwerp-nitpicks die waarschijnlijk niet veel afbreuk doen aan de draagervaring van dit uurwerk, en afgezien daarvan is de brede minutenwijzer een aantrekkelijk en onderscheidend ontwerpelement.

Hoewel de Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 een redelijk goedkope uitbestede beweging gebruikt, is het eindresultaat bijna onherkenbaar uit een voorraad ETA 6498-1. Michal Molnar en Igor Fabry nemen een speciale plaats in de horlogewereld in, en maken horloges op maat met een hoge mate van handafwerking en aanpassing. Of je je een van hun prachtige op maat gemaakte creaties kunt veroorloven, dat is dan natuurlijk wel de vraag. De Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 heeft een prijs van €14.900.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*