Tips bij het kopen van een gebruikt horloge

Als je op de website van Horlogeblog.com terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je ofwel liefhebber of verzamelaar bent van mooie horloges. Het kopen van een tweedehands horloge is een goede manier om geld te besparen, maar er zijn veel valkuilen om op te letten. Is de aanbieder te vertrouwen, is de prijs wel juist en weet je nou eigenlijk wel echt wat je koopt? In dit artikel geven we je een aantal tips bij het kopen van een tweedehands horloge, en dan met name luxe horloges zoals een tweedehands Omega horloge.

Onderzoek de verkoper

Controleer altijd online beoordelingen en feedback om je ervan te verzekeren dat de verkoper eerlijk en oprecht is. Zorg ervoor dat je het bedrijf controleert op hun sociale mediakanalen, recensiesites van derden en Google om een ​​goede mening te kunnen krijgen. Koop daarom ook altijd bij winkeliers die een transparant retourbeleid hebben.

Een website waar wij zelf goede ervaringen mee hebben, is ChronoExpert.nl. Deze luxe horloge marktplaats hanteert bijvoorbeeld te allen tijde 12 maanden garantie op een horloge, maar ook 14 dagen bedenktijd. Dit platform als een betrouwbare tussenpersoon en garandeert dat de koper zijn horloge en de verkoper zijn betaling tijdig ontvangt. Het team van experts dat bij het platform werkt, garandeert tevens de echtheid van het product. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan bij het komen van een luxe horloge.

Wanneer je ziet dat zeer gelijk ogende horloges worden aangeboden tegen lagere prijzen, dan wil je weten wat de verschillen zijn. Misschien is het onnodig om te zeggen dat, zoals bij elke grote aankoop, je wordt geadviseerd om online te gaan en het horloge op te zoeken voordat je het koopt.

Zorg ervoor dat de verkoper een garantie biedt

Sommige verkopers zullen beweren een horloge te hebben onderhouden, maar je moet er zeker van zijn dat degene die eraan heeft gewerkt wist wat ze aan het doen waren en originele onderdelen gebruikte. Zorg er daarom altijd voor dat de verkoper een certificaat van echtheid en ook bewijzen van onderhoud kan leveren.

Vooral voor de koper is ChronoExpert uiterst geschikt. Om er zeker van de zijn dat de koper tevreden is, geven ze de betaling pas vrij zodra de 14 dagen retourperiode voorbij is. Met andere woorden: je geld zal pas worden overgemaakt naar de verkoper zodra je ook echt tevreden bent met je koop.

Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat misschien ook zo

Pre-owned horloges zijn populairder dan ooit en de vraag naar bijvoorbeeld een gebruikt Rolex horloge is booming. Het is daarom van essentieel belang om het horloge te onderzoeken waarin je bent geïnteresseerd en om een ​​goed beeld te krijgen van de huidige waarde van de gebruikte eigendom. Er zijn een aantal merken die voor lagere prijzen aangeboden kunnen worden, maar als de prijs echt aanzienlijk onder de marktwaarde ligt, dan is de kans groot dat het horloge gestolen of namaak is.

Zoals hierboven vermeld, kunnen prijzen sterk variëren op horloges die er erg op lijken. De belangrijkste dingen zijn dat je het horloge dat je wilt, vergelijkt met anderen door online horlogeplatforms of aanbiedingen bij horlogewinkels te controleren. Is te veel betalen voor een horloge het einde van de wereld? Nee, zolang het maar niet de gemiddelde marktprijs overschrijdt, en zolang je tevreden bent met je aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*