Deze ‘Unicorn’ Rolex Daytona voor minimaal 3 miljoen dollar onder de hamer

Wanneer een uurwerk de bijnaam ‘The Unicorn’ heeft, dan kan je je voorstellen dat hij met een aardig prijskaartje komt. Deze Rolex Cosmograph Daytona ref. 6265 is het ongrijpbare horloge in kwestie. Het is de enige in zijn soort in de wereld. De zeldzaamheid van het horloge komt voort uit het feit dat de behuizing volledig is gemaakt van wit goud – velen geloofden dat Rolex de iconische Daytona alleen in geelgouden of roestvrijstalen varianten maakte.

Het horloge verliet de fabriek in 1970 en vond zijn weg naar een Duitse detailhandelaar in 1971 voordat hij in het bezit kwam van John Goldberger, de eigenaar die eerder zei dat hij het horloge nooit zou verkopen.

Gelukkig voor een andere verzamelaar met hele diepe zakken, veranderde Goldberger van gedachten, vooral in naam van liefdadigheid. ‘The Unicorn’ zal uiteindelijk op 12 mei naar het in Genève gevestigde veilinghuis Phillips vertrekken. De hele procedure van de verkoop gaat naar de Children Action Foundation die zich specialiseert in het werken met zelfmoordpreventie en zich inzet voor gezondheidszorg voor kinderen van over de hele wereld.

Het startbod op de Unicorn Rolex Daytona staat op 3 miljoen dollar.

Bron: Mannenblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*